Meeuwen overlast

Meeuwenoverlast komt helaas steeds vaker voor in stedelijke gebieden, vooral tijdens de broedperiode van April tot en met September. Heeft u meeuwenoverlast en wilt u deze oplossen of wilt u meeuwenoverlast voorkomen? Wij houden ons al langer dan 10 jaar bezig met het oplossen van vogeloverlast voor zakelijke en particuliere opdrachtgevers met grote projecten tot kleine opdrachten en hebben gegarandeerd de oplossing! 

Wilt u niet het hele verhaal lezen maar direct to the point en een offerte aanvragen voor de installatie van vogelwering of losse verkoop? Klik dan op de blauwe button hieronder, vul het offerteformulier in en we nemen z.s.m. contact met u op! Ook voor de verkoop van alleen de materialen kunt u natuurlijk bij ons terecht en alle vogelwering is bij ons te bestellen zonder installatie zodat u dit zelf kan doen! Bij ons bestellen heeft vele voordelen maar één belangrijke is dat wij u goed kunnen adviseren welke systemen u kunt plaatsen tegen welk resultaat! Als u niet weet welke type vogelwering het gewenste effect geeft bestaat er kans dat er veel geld wordt uitgegeven zonder goed resultaat! 

Direct offerte aanvragen

In het hoofdmenu onder vogelwering vind u alle verschillende type vogelwering die D&P levert en installeert tegen meeuwenoverlast. Wij zijn voor de zakelijke markt in heel Nederland actief en voor particulieren in Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht.

Meeuwen zijn in volwassen toestand grote vogels, grijs of wit of een combi hiervan en worden gekenmerkt door hun typische schelle krijsende roep en kunnen zeer agressief uit de hoek komen. Meeuwen zijn echte alleseters en eten alles wat ze kunnen vinden. Ze zijn zeer nieuwsgierige intelligente vogels, zijn binnen 3 jaar geslachtsrijp, hebben ze complexe communicatiemethodes ontwikkeld en hebben ver ontwikkelde sociale structuren. In veel meeuwenkolonies is dus ook defensief pestgedrag waar te nemen, waarmee potentiële vijanden of concurrentie op afstand wordt gehouden.

De meest voorkomende meeuw in het kust en stadsgebied is de zilvermeeuw maar door de komst van roofdieren in de duinen en het makkelijk vinden voedsel en van nieuw veilig nestelgebied op de platte daken zoeken steeds meer meeuwen hun toevlucht in de stad. Daar zitten en broeden meeuwen bij voorkeur op daken met grind en uitzicht op water. Hebben ze eenmaal een dak uitgekozen, wordt dit gezien als ingenomen territorium en dan is de kans groot dat diezelfde meeuw het daarop volgende jaar terugkeert naar hetzelfde dak. Hun jongen keren ook bij voorkeur terug naar hun geboorteplek rondom dezelfde locatie.

Meeuwen worden agressief bij bijvoorbeeld het toetreden van “hun” nestelgebied. Vanaf het moment dat er een goede locatie is uitgezocht door het meeuwenpaar tot ver nadat de kleintjes zijn geboren en zelf kunnen uitvliegen wordt dit gedrag vertoont! Als dit precies in de directe omgeving is van uw gebouw, object of bijvoorbeeld woonhuis is kunnen ze als het ware duikvluchten uitvoeren in combinatie met de schelle krijs om u uit het territorium te krijgen. Meeuwen zijn dan ook niet bang de aanval in te zetten wanneer ze dit nodig vinden! 

Wij lossen de meeuwenoverlast voor u op en doen dit op verschillende manieren afhankelijk van de situatie en locatie:

D&P Vogelpinnen type 2

De vogelpin type 2 bestaat uit pennen van RvS 304 op een basis van UV bestendig polycarbonaat. (Hard Plastic) Het systeem wordt met speciale lijm of schroeven op de ondergrond aangebracht en zal zo het landen, lopen en nestelen van meeuwen verhinderen en de meeuwenoverlast volledig oplossen!

D&P Elektronische Vogelwering

D&P Gevelonderhoud maakt gebruik van het systeem genaamd AVI SHOCK, dit systeem geeft een onaangename (en onschadelijke) schok af waardoor de meeuwen direct wegvliegen en de meeuwenoverlast zichzelf oplost! Deze installatie kan op 2 manieren worden aangesloten, op netstroom 220 volt of met een eigen zonnepaneel en accu zodat deze zelf oplaad zonder verdere omkijk naar aanlevering van stroom! Het systeem is in verschillende kleuren beschikbaar zodat deze nog minder opvalt! 

D&P Vogelnetten

De vogelnetten van D&P (maas 50 en 75mm) kunnen bijna overal worden geplaatst en voorkomen het landen en nestelgedrag van de meeuwen wat vaak de oorzaak is van de terugkerende meeuwenoverlast. De vogelnetten kunnen op alle bedenkbare ondergronden worden aangebracht met verschillende bevestigingsmaterialen en uw meeuwenoverlast is hierdoor na installatie direct opgelost in het gebied waar de netten zijn geplaatst!  

D&P Draadsystemen

3 gats draadsystemen zijn speciaal op de markt gebracht voor het tegengaan van meeuwenoverlast en ander groot gevogelte en om dan vooral het laten vallen van uitwerpselen te voorkomen. Draadsystemen kunnen bijna overal worden aangebracht met speciale draadhouders!

Daddi Long Legs

Daddy Long Legs irriteert de meeuwen enorm en verhinderd dat deze rustig kan zitten i.v.m. het draaien, voornamelijk geschikt voor airco units en objecten op een plat dak waar de meeuwen op kunnen zitten. Ook kan dit systeem bijvoorbeeld op een plat dak worden geplaatst met een wat kleiner oppervlakte die alleen als uitkijk door de meeuwen wordt gebruikt. Daddi Long Legs zijn er in 2 maatvoeringen met verschillende montageonderdelen om alle oppervlaktes effectief te kunnen beschermen en de meeuwenoverlast bij deze objecten op te lossen! 

Black Hawk vliegers

D&P installeert het Black Hawk vliegersysteem om zo de meeuwen weg te houden en de meeuwenoverlast op te lossen, dit systeem kan alleen worden geïnstalleerd als er actief onderhoudsmanagment aanwezig is in het betreffende gebouw/complex. De vlieger is onderhoudsgevoelig en boven de windkracht 5 dient deze te worden neergehaald.

Heeft u meeuwenoverlast of wilt u deze voorkomen en wilt u een afspraak met ons maken voor een vrijblijvende inspectie of offerte voor het installeren van vogelwering? Vult u het offerte formulier in onder de blauwe button Offerte aanvragen en we nemen z.s.m. contact met u op! Natuurlijk zijn wij van 09:00 tot 17:00 uur telefonisch te bereiken om al uw vragen te beantwoorden! 

Bel ons

 

Offerte aanvragen

Gevelonderhoud

Gevelonderhoud

D&P Gevelonderhoud renoveert alle soorten buitengevels en brengt deze weer in originele staat...

meer informatie
Vogelweringsystemen

Vogelweringsystemen

D&P Gevelonderhoud is door jarenlange ervaring in het oplossen van vogeloverlast in veel verschillende sectoren...

meer informatie
Overige diensten

Overige diensten

D&P Gevelonderhoud verzorgt de glazenwasserij voor tientallen VVE's, reinigt dakgoten, verwijderd graffiti...

meer informatie
Project voor van 't Hof Rijnland Vastgoedmanagement.

Project voor van 't Hof Rijnland Vastgoedmanagement.

Voor een VvE beheerder de lift huisjes op het dak van de Burgemeester Keijzerlaan 3 t/m 241 volledig vogelproof opgeleverd...

Lees meer