Kauwen overlast

Kauwenoverlast wordt voor 95% veroorzaakt door het nestelen in de open ventilatie/spouw gaten en vooral tijdens de broedperiode van April tot en met September. Ze zullen dan constant herrie en hevig ruzie maken met andere kauwenpaartjes om het territorium rondom het nest en voedselplekken! D&P Gevelonderhoud heeft de oplossing om de kauwen te verjagen uit de omgeving waar dit gewenst is en de kauwenoverlast op te lossen!

Heeft u kauwenoverlast en wilt u deze oplossen of wilt u kauwenoverlast dit jaar voorkomen? Wij houden ons al langer dan 10 jaar bezig met het oplossen van vogeloverlast voor zakelijke en particuliere opdrachtgevers met grote projecten tot kleine opdrachten en hebben gegarandeerd de oplossing! 

Wilt u niet het hele verhaal lezen maar direct to the point en een offerte aanvragen voor de installatie van vogelwering of losse verkoop? Klik dan op de blauwe button hieronder, vul het offerteformulier in en we nemen z.s.m. contact met u op! Ook voor de verkoop van alleen de materialen kunt u natuurlijk bij ons terecht en alle vogelwering is bij ons te bestellen zonder installatie zodat u dit zelf kan doen! Bij ons bestellen heeft vele voordelen maar één belangrijke is dat wij u goed kunnen adviseren welke systemen u kunt plaatsen tegen welk resultaat! Als u niet weet welke type vogelwering het gewenste effect geeft bestaat er kans dat er veel geld wordt uitgegeven zonder goed resultaat! 

Direct offerte aanvragen

Hieronder vind u verschillende type vogelwering die D&P levert en installeert tegen kauwenoverlast. Wij zijn voor de zakelijke markt in heel Nederland actief en voor particulieren in Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht. 

De kauw is een zangvogel uit de familie van de kraaien. Het is met een lengte van 34 tot 39 cm een van de kleinste leden van de familie maar wel het familielid die de meeste overlast veroorzaakt in het broedseizoen. Ze broeden het liefste in de bekende ventilatiegaten (spouwgaten) van een rijtjeswoning en kunnen echt zeer vervelend zijn voordat wij uit ons bed komen om naar werk te gaan, gemiddeld rond 05:00 uur dus, daar gaat de nachtrust... Als de kauwtjes de eieren eenmaal hebben gelegd worden deze 16-17 dagen bebroed en de jongen vliegen na ongeveer 30-35 dagen uit. We zijn zomaar 2 maanden verder voordat de overlast minder wordt en dan maar hopen dat er geen nieuwe eieren worden gelegd, alles begint dan weer van opnieuw! Vaak blijven de kauwen nadat er vogelwering is aangebracht nog even vervelen, na ongeveer drie dagen zal het doordringen bij de kauw dat het niet meer lukt om terug te keren op de locatie en zal hij overgaan naar het zoeken van het nieuwe plek...

Wij lossen de kauwenoverlast voor u op en doen dit op verschillende manieren afhankelijk van de situatie en locatie:

D&P Vogelpin type 1

De Vogelpin type 1 bestaat volledig uit doorzichtig UV bestendig polycarbonaat. (Hard Plastic) Type 1 kan op vrijwel alle ondergronden worden aangebracht met speciale montageonderdelen en zal zo het nestelen, lopen en landen van kauwen verhinderen en de kauwenoverlast oplossen. Bij overlast van kauwtjes moet dit systeem in combinatie met een ander type vogelwering worden gebruikt om de overlast echt te kunnen stoppen! 

D&P Vogelwerend Dakvoetprofiel

Met de D&P vogelwerende dakvoetprofiel wordt het dak aan de onderzijde afgewerkt en de openingen tussen dak en dakgoot volledig dichtgemaakt! Hierdoor zal de kauwenoverlast in de spouwgaten direct zijn opgelost! De dakvoetprofiel wordt op de onderste panlat van het dak gemonteerd met RvS schroeven waardoor dit systeem ook nog eens snel kan worden geplaatst! 

D&P vogelgaas GVS of RvS 

Vogelgaas in GVS of RvS met maas 19x19mm wordt voornamelijk gebruikt door D&P om inwendige isolatie te beschermen zoals bij de dakvoetprofielen maar toch net anders. Om een aantal voorbeelden te noemen, bij open damwandbeplating bij bedrijfspanden, bij openingen tussen de dakgoot en dakpannen van woonhuizen of bij openingen in de beplating van gebouwen en objecten. Na de installatie van dit vogelgaas zijn de toegangswegen van de kauwen naar de isolatie en de nestenplaatsen echt volledig afgesloten en is de kauwenoverlast volledig opgelost! 

D&P Gootdrain

D&P maakt gebruik van de Poly-NET Gootdrain® om in eerste instantie de dakgoot volledig vrij te houden van vogels, voornamelijk kauwen of duiven die hier de overlast veroorzaken waar het goed tegen werkt. Het systeem wordt op locatie op maat gesneden en vastgelegd in de betreffende dakgoot zodat er een barriere ontstaat waar kauwen niet meer langs kunnen komen en ook de hoeken van de gootdrain worden natuurlijk netjes dichtgemaakt zodat ze ook niet in het systeem kunnen lopen vanaf de zijkant. We kunnen hiermee bijvoorbeeld ook schoorstenen volledig dichtmaken zodat de kauwen hier niet meer kunnen nestelen! Na de installatie van de D&P Gootdrains zijn de toegangswegen van de kauwen naar de isolatie en de nestenplaatsen volledig afgesloten en is de kauwenoverlast volledig opgelost! 

D&P Vogelnetten

D&P Vogelnetten worden door ons toegepast om kauwenoverlast op te lossen op echt alle mogelijke locaties, om een aantal voorbeelden te noemen. Ze zijn te plaatsen op balkons, platte daken, open installatieruimtes, galerijen, parkeergarages, tuinen, openlucht zwembaden, vijvers, inkepingen bij gebouwen, kerken en (nood)trappenhuizen en alle andere bedenkbare locaties om kauwenoverlast op te lossen.

Heeft u kauwenoverlast of wilt u deze voorkomen en wilt u een afspraak met ons maken voor een vrijblijvende inspectie of offerte voor het installeren van vogelwering? Vult u het offerte formulier in onder de blauwe button Offerte aanvragen en we nemen z.s.m. contact met u op! Natuurlijk zijn wij tussen 09:00 en 17:00 uur telefonisch te bereiken om uw vragen te beantwoorden!

Bel ons

 

Offerte aanvragen

Gevelonderhoud

Gevelonderhoud

D&P Gevelonderhoud renoveert alle soorten buitengevels en brengt deze weer in originele staat...

meer informatie
Vogelweringsystemen

Vogelweringsystemen

D&P Gevelonderhoud is door jarenlange ervaring in het oplossen van vogeloverlast in veel verschillende sectoren...

meer informatie
Overige diensten

Overige diensten

D&P Gevelonderhoud verzorgt de glazenwasserij voor tientallen VVE's, reinigt dakgoten, verwijderd graffiti...

meer informatie
Project voor van 't Hof Rijnland Vastgoedmanagement.

Project voor van 't Hof Rijnland Vastgoedmanagement.

Voor een VvE beheerder de lift huisjes op het dak van de Burgemeester Keijzerlaan 3 t/m 241 volledig vogelproof opgeleverd...

Lees meer