Gevelreiniging

Elke buitengevel is anders en heeft zo nu en dan gevelreiniging op maat nodig. Vaak wordt het onderhoud aan gevels verwaarloosd of krijgt het minder aandacht dan het verdient. Dat is jammer want de buitenkant van uw bedrijfspand is het visitekaartje voor uw hele onderneming. 

Wij verwijderen probleemloos alle soorten vervuilingen aan de buitenzijde van uw bedrijfspand, gebouw, complex, woning of object. Afhankelijk van de ondergrond (bijvoorbeeld aluminium, rvs, hout, beton of steen) en het gewenste resultaat passen we de beste reinigingsmethode toe. Bij D&P beheersen we alle beschikbare technieken: Koud water reinigen, heet water (Technisch) reinigen oftewel stoom reinigen, heet water reinigen met een extra toegevoegd reinigingsmiddel oftewel chemisch reinigen en zandstralen.

Wilt u niet het hele verhaal lezen maar direct to the point en een offerte aanvragen? Klik dan op de blauwe button hieronder, vul het offerteformulier in en we nemen z.s.m. contact met u op!

Direct offerte aanvragen

We voeren altijd eerst een vrijblijvende inspectie uit bij het betrokken object om zo in kaart te brengen wat er precies moet gebeuren om de originele waardes terug te halen, hierna kan er een gerichte offerte worden opgemaakt. Uiteraard is er voor elke buitengevel of ondergrond een gepaste reinigingsmethode beschikbaar en kunnen wij na een vrijblijvende inspectie en korte uitwisseling van informatie, adviseren welke methodes er toepasbaar zijn tegen welk resultaat. Wij reinigen op een verantwoorde en milieuvriendelijke wijze de gevel of ondergrond. Hierbij gebruiken wij uiteraard de modernste technieken en onze jarenlange ervaring.

Hieronder kunt u een korte uitleg vinden van de vier methodes.

Koud water reinigen onder druk

Voor bijvoorbeeld het schoonspuiten van geschilderde buitengevels, het aanbrengen van nieuw voegsel of het impregneren van de ondergrond is een schone ondergrond een vereiste voor de goede hechting en penetratie van het aan te brengen voegsel of impregneermiddel. Stof, mos en algen moeten worden verwijderd en ook de poriën van het gevelmateriaal moeten worden geopend.

Het koud water reinigen betekent dat de gevel of ondergrond grondig wordt afgespoten met schoon, koud leidingwater onder een druk die instelbaar is tot 150 BAR.

Heet water reinigen CQ Technisch reinigen oftewel Stoom reinigen

Met heet water reinigen (Technisch reinigen) lost het warme water de vervuiling op, door de druk wordt het vuil van de gevel los gespoten. Hierbij gebruiken we hoge druk tot maximaal 250 BAR en varieert de watertemperatuur van 10 tot 95 graden, bijde afhankelijk van de ondergrond en mate van vervuiling. Deze techniek wordt vaak toegepast om betonwerk te reinigen, een ondergrond te reinigen die licht vervuild is door atmosferische invloeden of om bijvoorbeeld zware vervuilde ondergronden te reinigen die onder vogeluitwerpsellen zitten. Ook bij monumentale gebouwen waarvan de oudheid niet verloochend mag worden biedt het “Technisch reinigen” een goede oplossing.

Heet water reinigen met een extra toegevoegd reinigingsmiddel oftewel Chemisch reinigen

Bij deze manier gebruiken we heet water reinigen in combinatie met een gevelreinigingsmiddel. De toegevoegde gevelreinigingsmiddelen zijn er in twee vormen: Vloeibare en pasta achtige reinigingsmiddelen. Het gevelreinigingsmiddel weekt vervuiling los en met heet water reinigen wordt het vuil van de gevel afgespoeld. Deze methode wordt gekozen als reinigen met alleen water niet voldoende is, bijvoorbeeld als er geen mogelijkheden zijn om de ondergrond te zandstralen.

Zandstralen

Bij zware vervuiling op een buitengevel is er geen andere keus de ondergrond te zandstralen om optimaal resultaat te behalen. Bij deze reinigingsmethode gebruiken we een speciaal straalmiddel gemaamd Olivine zand, dat wordt gemengd met water in een speciale machine genaamd Torbo AC 37/57. Het zandstralen gebeurt onder lage druk van rond de 12 BAR en door de juiste verhouding van druk, water en straalmiddel in te stellen kan de apparatuur zeer nauwkeurig worden afgesteld voor bijna elk type ondergrond. Door deze methode schuurt het mengsel als het ware het vuil van de ondergrond en wordt er ongeveer een millimeter van de buiten-laag verwijderd. Door deze methode toe te passen komt de buitengevel/ondergrond er gegarandeerd weer als nieuw uit te zien.

Wilt u meer informatie, een afspraak voor een vrijblijvende inspectie of een vrijblijvende offerte van de werkzaamheden omtrent gevelreiniging? Vult u dan het offerte formulier in onder de button Offerte aanvragen en we nemen z.s.m. contact met u op! Natuurlijk zijn wij tussen 09:00 en 17:00 uur telefonisch te bereiken om al uw vragen te beantwoorden! 

Bel ons

 

Offerte aanvragen

Gevelonderhoud

Gevelonderhoud

D&P Gevelonderhoud renoveert alle soorten buitengevels en brengt deze weer in originele staat...

meer informatie
Vogelweringsystemen

Vogelweringsystemen

D&P Gevelonderhoud is door jarenlange ervaring in het oplossen van vogeloverlast in veel verschillende sectoren...

meer informatie
Overige diensten

Overige diensten

D&P Gevelonderhoud verzorgt de glazenwasserij voor tientallen VVE's, reinigt dakgoten, verwijderd graffiti...

meer informatie
Project voor van 't Hof Rijnland Vastgoedmanagement.

Project voor van 't Hof Rijnland Vastgoedmanagement.

Voor een VvE beheerder de lift huisjes op het dak van de Burgemeester Keijzerlaan 3 t/m 241 volledig vogelproof opgeleverd...

Lees meer